Untitled Document

PRAVNA POMOČ

Pravna pomoč

Luka Milanović, trener v mladinskem pogonu Košarkarskega društva Ježica, je leta 2016 z odliko diplomiral na Pravni fakulteti v Ljubljani ter tako zaključil dodiplomski študij med najboljših 5% študentov v letniku. Po študijski izmenjavi, ki jo je opravljal v Münchnu (v času katere je za spletno stran ZKTS pisal tudi prispevke iz tabora takratnega evroligaša Bayern Münchna), je v Münchnu dobil možnost opravljanja pripravništva v odvetniški pisarni specializirani za športno pravo. Po opravljenem pripravništvu se je vrnil v Ljubljano, kjer zaključuje magistrski študij na Pravni fakulteti v Ljubljani.

Luka bo z nami sodeloval na pravnem področju, kot pravni svetovalec članom ZKTS. Za svoj prvi prispevek je pripravil osnutek trenerske pogodbe, ki lahko služi kot vodilo trenerjem, kaj naj bi trenerska pogodba vsebovala. Ker z eno pogodbo ni mogoče zajeti vseh trenerjev (profesionalnih, pol-profesionalnih, amaterskih, študentov), naj osnutek pogodbe služi kot okvir, katerega vsebino je potrebno dopolniti oziroma zožiti glede na poklicni status trenerja.

Vsi člani ZKTS pa ste vabljeni, da Luki zastavite vprašanja s športno-pravnega področja, Luka pa bo nanje skušal odgovoriti po najboljših močeh.

  PRIMER POGODBE