VZEMITE SI ČAS

20. oktober 2015

Tisti iz sosednjega kluba je pa res en ...

Pa je res? Včasih ljudi sodimo po njihovem obnašanju na nasprotni klopi a jih v bistvu sploh ne poznamo. Trenerji smo včasih razdvojene osebnosti. Privatno smo čisto drugi ljudje in se obnašamo čisto drugače kot na terenu. Celo naši najbližji nas, ko nas vidijo na igrišču ne prepoznajo. Dva ega na nasprotni strani se torej ocenjujeta po obnašanju v igri. Tud gledališki "bad guy" je lahko v privatnem življenju pravi car. Ko se naša predstava konča je mogoče čas, da snamemo masko in se pogovorimo. Izmenjamo informacije, izkušnje, videnje tekme in potem mogoče ugotovimo, da je ta človek čisto OK ali pač ostanemu pri mnenju iz naslova. Stane nas ne nič, le nekaj prijaznih besed in mogoče bo jutri do nas pristopil nekdo in tako lahko nevede spletemo mrežo prijateljstev, ki bo vsem na naši poti zelo koristila. Karkoli počnete pa ne počnite s figami v žepu.

 

Trener inštruktor odgovarja na vaša vprašanja

Radu Trifunoviću smo tokrat postavili sledeče vprašanje:"Katere pomanjkljivosti najpogosteje zaznavaš pri otrocih mlajših starostnih kategorij in kako pristopiti?"

Po tri letnem delu v programu Regijskega selekcioniranja za fante stare 12, 13 in 14 let, ter sodelovanju pri Nacionalnem programu za fante stare 15 let sem nekako spoznal in opazil tri največje pomanjkljivosti v igri oziroma v individualno tehnično taktičnem znanju igralcev, in sicer...


 

Podaj žogo, Primož SamarSkorajda z Madžarske meje, je Šerif med nogami Avstrijcev podal žogo na rep naše prelepe "kokoške" in sicer soimenjaku Primožu Samarju, ter mu postavil provokativno vprašanje: "Glede na to, da prihajaš z Jesenic in vsi vemo kateri šport je tam številka 1, te prosim, da pred vsemi razkriješ, kateri šport ti je bolj pri srcu: košarka ali hokej in zakaj? Pričakujem pošten odgovor?"


 

 

Luka javlja: Pri Bayernu zadovoljni in srečni

 

 

3. del
PRI BAYERNU ZADOVOLJNI IN SREČNI

Na vhodu v dvorano je mrgolelo varnostnikov ter do zob oboroženih policistov. Ko me je gospa v vrsti pred dvorano vprašala: »I, koliko mislite da če biti nas, a koliko njih«?, sem se lahko zgolj kislo nasmehnil in ji odgovoril: »Pola-pola«. Seveda me je smatrala za »našega, od dol«. V gruči srbskih navijačev se nisem želel izpostavljati kot verjetno edini srbsko-govoreči navijač Bayerna (seveda, če odmislimo pol Bayernove ekipe in njihove sorodnike).


 

 

Trening regijskega selekcioniranja za trenerja zlo ali nuja?


Trenerji imajo možnost (tisti, ki so prejeli diplomo za naziv Trener mladih po 1. 1 2013 ali še nimajo izobrazbe, pa tudi obvezo) s sodelovanjem na treningih in turnirjih regijskega selekcioniranja izpopolniti svoje znanje.

 

Treningi so namreč sestavljeni tako, da so postopoma skozi treninge predela osnovne tehnične elemente, kasneje pa tudi individualno taktične elemente. Pred in po opravljenih treningih so tako vodja projekta Jernej Valentinčič kot tudi trener s pomočnikom na voljo za diskusijo o treningu, usmeritvah in cilju treningov. V tej starostni kategoriji igralci in igralke najhitreje dojemajo nove stvari z vizualizacijo – zaradi tega je dobra demonstracija s strani klubskih trenerjev zelo pomembna.

 

Na treningih regijskega selekcioniranja se poseben poudarek daje na detajlih izvedbe in korekciji le – te.

 

Trenerje, ki bodo prisotni na treningih regijskega selekcioniranja se bo aktivno vključilo v proces treninga in se jim skozi trening tudi pomagalo. Glavni cilj pravila o prisotnosti trenerjev je pomoč slednjim pri izpopolnjevanju svojega znanja, katerega bodo kasneje lahko prenesli na svoje klubske treninge.


 

 

 

Če potrebujete karkoli v zvezi s trenerstvom nam pišite!

facebook link
youtube

To sporočilo vam je bilo poslano, ker ste vpisani v bazo ZKTS

Združenje košarkarskih trenerjev Slovenije

Leskoškova 12, 1000 Ljubljana