Prispevajte tudi vi!

7. april 2016

Pot do uspeha

Današnji otroci so v motoričnih spretnostih drugačni kot otroci nekoč, kar pa ne pomeni, da so zato kaj slabši. Nekateri pravijo, da so manj sposobni, manj vztrajni, manj dojemljivi v primerjavi z otroki  nekoč. Kot profesor športa na eni od ljubljanskih osnovnih šol, sem v stalnem stiku z najmlajšimi  in opažam spremembe  pri otrocih, ki se pojavljajo kot posledice modernega stila življenja. Vendar pa lahko dosežemo, da otroci vzljubijo najlepšo igro z žogo na svetu – košarko, le tako, da uberemo  drugačen pristop.
Učenje košarkarskih veščin preko igre, se je izkazalo kot zelo uspešen način poučevanja.  Pred vami je le delček mojih izkušenj, ki sem jih pridobil  v svoji več kot petnajst let trajajoči igralski in trenerski karieri. Moj namen je pomagati mladim, neizkušenim trenerjem, ki se prvič srečujejo z delom z najmlajšimi in z njimi deliti svoje izkušnje in znanje.
Aleš Sila


Povezava do videoposnetka

 

NOVA APLIKACIJA ZA VAS

Sekcija trenerjev pri FIBI je za vas pripravila vrhunski pripomoček, ki vam bo olajšal risanje akcij in pripravo treningov. Aplikacija je priročna predvsem zato, ker jo lahko uporabljate na vaši tablici ali telefonu.

 

Kljub temu pa ne pozabite na našo spletno aplikacijo, kjer imate objavljenih že kar nekaj vaj in prav vi lahko dopolnite našo slovensko bazo vaj.

 

FIBA APP - iOS

FIBA APP - Android

 

Moj trener - spletna aplikacija ZKTS


 
 

Usposabljanje za naziv Trener mladih v polnem teku


Prva skupina kandidatov za naziv Trener mladih je že začela s specialnim delom usposabljanja.

 

Trenerji so se usposabljali tako v tehničnem, kot v taktičnem znanju. Skozi razna predavanja in vaje so izpopolnjevali svoje metode in reševali zadane naloge. Ta generacija trenerjev zagotovo kaže nek nov zagon in željo po usposobljenosti in delu z mladimi.

 

Tako njim, kot tudi vam, ki ste že usposobljeni pa bodo prišli prav standardi znanja. Čas je da preverite, kje ste pri njihovem doseganju z vašimi varovanci:
Standardi znanja U11
Standardi znanja U13

 

 

 

Zaključni turnirji

Nekaj turnirjev je že za nami, nekaj jih je še pred nami. Že ta vikend bo v Domžalah zaključni turnir U19, sledil bo zaključni turnir U17 na Vrhniki in nato še ostali. Vrhunci sezone v mlajših kategorijah pa ne smejo miniti brez nas trenerjev, ki moramo biti tam, spremljati, analizirati, biti kritični in pohvaliti.

 

7.-10. april: finalni turnir DP za fante do 19 let
14.-17. april: finalni turnir DP za fante do 17 let

22. in 24. april: finalni turnir DP za fante do 15 let

6. in 8. maj: finalni turnir za dekleta do 15 let

 

 


 

Če potrebujete karkoli v zvezi s trenerstvom nam pišite!

facebook link
youtube

To sporočilo vam je bilo poslano, ker ste vpisani v bazo ZKTS

Združenje košarkarskih trenerjev Slovenije

Leskoškova 12, 1000 Ljubljana