Vedno si lahko boljši

13. maj 2016

Vsi skupaj z ukrepi, ki bodo prinesli izboljšanje ...

Letošnji seminarji in klinike bodo ponovno nekaj novega. Začelo se bo 11. junija s seminarjem za vodje mlajših, ki je novost. Namenjen je temu, da se tistim, ki opravljajo to funkcijo, predstavi kako naj bi bil mladinski pogon organiziran, kako delati s skupino trenerjev. Prav je, da vodje mlajših vedo, kaj so njihove naloge in koliko ur je za kakšno stvar predvideno, tako lahko zagovarjajo svoj status v klubih. Poleg tega pa si želimo predstaviti nekaj primerov dobrih praks  dela v različnih klubih. Največji prispevek pa bo zagotovo okrogla miza na temo aktualnih problematik. Dan bo potekal tako, da se najprej dobimo ob jutranji kavici na Gimnaziji Šentvid, poslušamo dve predavanji, nato gremo na kosilo v gostilno pri Mrežarju, sledita še dve predavanji in okrogla miza. Dan, kjer se boste srečali vsi, ki to funkcijo opravljate in skupaj bomo postavili smernice za naprej. Vsaka ideja, vsaka pomoč pri delu za katerega morate biti strokovnjaki pride prav. Da bi se lažje pripravili, vas prosimo, da nam pošljete problematike s katerimi se srečujete.

Že teden kasneje se bodo trenerji U19 in U17 srečali v Postojni. Še ena novost. Namesto enega enodnevnega in enega tri-dnevnega seminarja, letos za vas le en dvodnevni namenjen izključno vam ...

 

Seminar za vodje mlajših, 11. junij 2016

Letos prvič, kajti licenciranje KZS zahteva, da imajo klubi 1., 2. in 3. SKL vodjo mladinskega pogona, klubi 1. SKL pa tudi vodjo pionirskega pogona (U15 in mlajši).

Kdor opravlja to funkcijo, mora biti tudi ustrezno usposobljen. Zato smo letos opredelili zahteve za licenco (A2, A3 in A4) ter za vas pripravili seminar, na katerem se boste srečali tudi z vsebinami, ki jih mora vodja poznati. Želimo si, da se spoznate med seboj, da prisluhnete strokovnjakom z različnih področij, ki se tičejo vašega dela, predvsem pa, da vsi skupaj na okrogli mizi sprejmemo ukrepe in nadaljnje korake in usmeritve. Skupaj lahko naredimo veliko za boljši jutri. Vodja mladinskega in pionirskega pogona je zelo odgovorna in pomembna funkcija in čas je, da se vsi začnemo tega zavedati.  

Bodite vodje, usposabljajte se in vodite svojo ekipo trenerjev in ljudi, ki so okoli vas.

 


 

Pregled zahtev za licenco 2016 / 2017


Seminarji, klinike, usposabljanja, nazivi, ta akcija, druga akcija ... zakaj nam je to treba? Se kdaj opazite, da padete v nek ritem in delate iz dneva v dan po nekem vzorcu, nimate časa, da bi pogledali širšo sliko? Morda ste pa vrhunski, pa to nihče ne opazi? Zato je prav, da pridobite nove informacije, svoje delite z ostalimi in ustvarite nekaj pozitivnega za košarko. Dober kader, dobro dela, dobro delo prinese dobre rezultate, dobri rezultati dajo trenerju dodatno kredibilnost, ki je osnova, da vas začnejo ponovno ceniti. Ampak najprej moramo začeti pri nas samih in se začeti ceniti med seboj. Ne sme nam biti vseeno, če lahko pride "kdorkoli" in zato, ker dela "zastonj" opravlja delo, za katerega ste vi usposobljeni. Vsak lahko prispeva svoj kamenček v mozaik.


 

 

 

Sebastjan Krašovec, nova zgodba na Poljskem


Kaj je drugače kot v Sloveniji?

Država je ogromna, zato so tekmovanja mlajših selekcij razdeljena v skupine po regijah, enako je v drugi ligi. Tako, da je znotraj skupine najdaljše potovanje približno pet ur vožnje v eno smer. V drugem delu, ko se najboljša moštva iz skupin srečajo v playoffu, so ta potovanja osem ur in več. 
Finančno je večina klubov urejenih, redno plačujejo, licenciranje se izvede tudi sredi sezone, ko morajo biti pokrite vse obveznosti do igralcev in trenerjev ali vsaj sklenjeni dogovori kdaj bodo poravnane. Infrastruktura je odlična, tekme extra lige so organizacijsko na visokem nivoju, TV prenosi, navijaške skupine, plesne skupine, tiskovne konference... 

 

 
 

Če potrebujete karkoli v zvezi s trenerstvom nam pišite!

facebook link
youtube

To sporočilo vam je bilo poslano, ker ste vpisani v bazo ZKTS

Združenje košarkarskih trenerjev Slovenije

Leskoškova 12, 1000 Ljubljana