Untitled Document

V znanju je moč

Untitled Document

24. 08. 2015

PET VRHUNSKIH PREDAVATELJEV NA KOŠARKARSKI KLINIKI V KOPRU

Ta vikend smo v Kopru poleg odličnih tekem reprezentanc Ukrajine, Finske, Italije in Slovenije, bili priča tudi vrhunski trenerski kliniki. Več kot 200 slušateljem so v treh dneh odlični predavatelji predstavili osem kompleksnih tem. Vsak dan je po končanih predavanjih sledil tudi ogled tekem. Združenje košarkarskih trenerjev Slovenije je uspelo privabiti na predavanje trenerja Crvene Zvezde, Dejana Radonjića, ki je predaval o razvijanju agresivne obrambe in obrambi oz. napadanju v pick n' roll situacijah, trenerja reprezentance ZDA U17, Dona Showalterja, ki je predaval o obrambi s podvajanjem in razvijanju napada.Trener reprezentance Italije Simone Pianigiani je imel temo o napadanju v situacijah, ko obramba prevzema. Henrik Dettmann, ki vodi Fince, je predstavil finski model razvoja reprezentančnega programa.

V sodelovanju s FIBA EUROPE, pa smo uspeli kot predavatelja dobiti tudi Arika Shiveka, ki je v preteklosti vodil Izrael, njegovi temi pa sta bili kombinirana obramba in razvoj tranzicijske igre. Vsi udeleženci klinike so za popotnico v novo sezono prejeli trenersko tablo, torbo in druga darila, ki jim bodo služila kot pripomoček pri napornem delu v prihodnje. Srečni izžrebanec Samo Miška, pa je prejel posebno darilo našega sponzorja in sicer Tablico Sony Xperia Z2.

Združenje košarkarskih trenerjev Slovenije se zahvaljuje vsem, ki so kakorkoli pripomogli pri organizaciji in izvedbi klinike. Naša želja je, da bi tako kvalitetne klinike postale stalnica v našem prostoru in bi naši trenerji imeli tako odlične priložnosti za pridobivanje aktualnih novih znanj.


FOTOGALERIJA S KLINIKE (FACEBOOK 1, FACEBOOK 2)